Speak Floyd este prima trupa tribute-band Pink Floyd din România (si deocamdata singura). Formatia Speak Floyd s-a înfiinţat în ianuarie 2010 la Cluj având în componenţă muzicieni cu experienţă si care din pasiune pentru muzica formatiei Pink Floyd au pus la cale un proiect care s-a dovedit a fi de mare inspiratie si de mare succes in randul ascultatorilor de muzica de calitate din Romania.

Avand in vedere misiunea extraodinar de importanta pe care si-au asumat-o atunci cand au pornit acest proeict, membrii trupei Speak Floyd si-au luat rolul in serios si s-au concentrat asupra repetitiilor si ainterpretarii fara cusur a celor mai importante piese ale maeştrilor muzicii progresive, Pink Floyd. După o perioadă de circa 6 luni, timp în care au avut loc repetiţii zilnice şi o definire a repertoriului de interpretat, trupa Speak Floyd debutează la Motor Bike Party de la Bacău unde creeaza o mare surpriză. Toate concertele Speak Floyd care au urmat au trezit un amplu interes la public în special la cel tânăr (16-25 ani), lucru extrem de interesant şi de îmbucurător pentru o societate care părea a fi condamnată la autodistrugere prin perpetuarea non-valorilor. După 30-35 de ani, muzica celor de la Pink Floyd este în continuare savurată de un public numeros ceea ce a facut ca toate concertele tribute-bandului Speak Floyd să se desfăşoare până acum cu casa închisă. Speak Floyd a concertat la Bacău, Oradea, Cluj, Suceava, Baia Mare, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sebeş, Bucureşti.

Fiind o trupă tribut, Speak Floyd nu îşi propune decât să diversifice spectacolul prin inserarea unor elemente vizuale deosebite iar pe viitor, show-urile vor fi structurate pe albume aparţinând diverselor perioade. Un spectacol al trupei Speak Floyd se desfăşoară pe parcursul a aproximativ 1 oră şi 45 minute şi cuprinde piese de pe albumele "Dark Side Of The Moon", "Wish You Were Here", "The Wall", "A Momentary Lapse Of Reason" şi "The Division Bell".

Componenta grupului Speak Floyd este urmatoarea:

- David Bryan - voce;
- Sandy Deac - clape, voce, acoustic & electric guitars, lap steel guitar;
- Kovacs "Kovi" Laszlo - electric & acoustic guitars;
- Razvan "Vava" Rotis – tobe şi percuţie;
- Kolumban Zoli - bas;
- Edi Raita - clape;
- Lazăr Rudy – saxofon

Prestatiile de exceptie pe care le realizeaza membrii formatiei Speak Floyd cand apar pe scena, atentia si seriozitatea cu care abordeaza fiecare piesa, precum si proiectele de viitor la care lucreaza membrii grupului fac din Speak Floyd una dintre cele mai frumoase surprize de care speram sa se poata bucura cat mai multi iubitori de muzica buna din Romania si de ce nu, si din alte tari. Mult succes, and Speak Floyd.

DATE DE CONTACT:


Impresar: 0722 430500 - Ovidiu Buhatel
Contact Presa: 0722 254630 - Sandy Deac